Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
søndag18nov2018

KONCERT - Leonard Bernstein CHICHESTER PSALMS

søndag18nov2018 kl. 16:00 - 17:00

Denne koncert er en del af Århus Symfoniske Orgelfestival som har temaet: ’Orgel og….’

Derfor har vi i år valgt at opføre Leonard Bernsteins berømte korværk Chichester Psalms der er skrevet som en suite af Davidssalmer. Orglet spiller en central rolle i værket og bliver denne aften betjent af domorganist Kristian Krogsø.

Værket blev bestilt af dekanen ved Chichester Cathedral Walther Hussey i 1965 og var tænkt som et værk der skulle kunne indgå i en liturgisk sammenhæng i kirken med et nyt og vitaliserende musikalsk sprog. Hussey ville gerne at Bernstein skulle bidrage med noget af den rytmisk kraft og melodiske spændstighed man hørte i West Side Story.

Bernsteins eget titelforslag var oprindeligt ’Psalms of Youth’, men da værket var færdigt, var det så kompliceret for de optrædende, at han ikke mente det var foreneligt med ordet Youth. Derfor endte det med Chichester Psalms.

Værket synges på hebraisk og betragtes som et enestående eksempel på et korværk der forener jødisk tradition og vestlige kompositionsmusik.

Ved koncerten opføres endvidere Maurice Durufles Prélude et fugues sur le nom d'ALAIN, Durufles fire motetter og en Boléro for orgel og slagtøj af Pierre Cochereau.

 

 

Ved koncerten medvirker:

Det Ny Kammerkor, Kristian Krogsø organist, Henrik Larsen slagtøj, Mette Nielsen harpe, Birk Øster, drengesopran og Anders Gaden dirigent.

Entré 50 kr.