Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
onsdag04sep2019

Aftenhøjskolen

onsdag04sep2019 kl. 19:00 - 22:00

”Glaspigen med jernviljen” ved Marie Holm Laursen

Marie Holm Laursen er kendt fra TV 2-dokumentaren "Glaspigen med jernviljen". I sit ærlige og inspirerende foredrag fortæller hun om sygdom, livsglæde og om at se muligheder i stedet for begrænsninger.

I Aarhus bor Marie Holm Laursen som er kendt fra “Pigen med knogler af glas”, “Glaspigen med Jernviljen – Marie flytter hjemmefra” og “Mads, Marie og Kronprinsessen”. Til daglig går Marie i skole og lever et almindeligt liv, men med det vilkår, at hun lever med en svær grad af knogleskørhed.

Marie Holm Laursen er født med en meget sjælden form for knogleskørhed: Hendes knogler brækker lige så let som glas, og blot et fald fra kørestolen kan tage livet af hende. Marie Holm Laursen har oplevet at brække en arm, et ben eller en anden knogle mellem 500 og 1.000 gange – ingen kender det præcise tal – og hendes krop er fyldt med stænger og skruer, der holder hende sammen. Alligevel har Marie Holm Laursen en positiv tilgang og lyst til livet, som ikke kan andet end smitte af på de mennesker der møder hende, og hører hendes gribende og livsbekræftende historie.