Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
onsdag04mar2020

Aftenhøjskolen

onsdag04mar2020 kl. 19:00 - 22:00

”Nordkorea” ved Jesper Grønkjær

Efter at have rejst og optrådt blandt kannibaler i Ny Guineas jungle og massemordere i Mellemamerika, har den eventyrlige tryllekunstner igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea.

Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de skynordkoreanere. Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til dagligt blev det til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud at se monomenter og statuer, der alle havde det ene mål at hylde præsidenterne fra Kim-dynastiet.

Foredraget er førstehåndsberetninger fra en ellers lukket verden. Desuden har Grønkjær netop været i Sydkorea, hvor det som den førstedanske forfatter, er lykkes ham at lave interviews med nordkoreanske afhoppere, der fortælle rom deres flugt, og det samfund som Jesper blev nægtet at se. I foredraget møder vi den menneskehandlede og tvangsprostituerede kvinde, flygtningen der gik rejste igennem Cambodja, Kina, Mongoliet og Thailand, samt en af de få overlevende fanger fra de politiske arbejdslejre. Dette er helt unikke fortællinger.

Men midt i de barske personlige beretninger, er der masser af humor og varme. Det hele krydres med fotos og tv-klip - og med et indblik i Korea-krigen, og den politik der har skabt et land, der er bådegådefuldt og mystisk.