Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
søndag05apr2020

Aflyst Påskekoncert LUX AETERNA - Kirkekoret

søndag05apr2020 kl. 16:00 - 17:00

Koncerten byder på Morten Lauridsens stemningsfulde værk Lux Aeterna for kor og orgel fra 1997, og kirkens organist slipper for en gang skyld tangenterne for at dirigere vores dygtige kirkekor, der bliver akkompagneret af Risskov Kirkes nyudnævnte organist Jonas Hellesøe.

Koret synger desuden en række kendte motetter der knytter sig til passionstiden.

Morten Lauridsen er en af de nutidige amerikanske komponister der synges mest af kor verden over. Hans musik bærer præg af en sødmefuld harmonik med smukke melodiføringer. Lux Aeterna henter sine tekster fra både requiem messen, salmernes bog og den salmetekst der knytter sig til Jesu forklarelse på bjerget.

Morten Lauridsen skriver selv om værket:

Jeg komponerede Lux Aeterna under min mors sidste sygdom og fandt stor personlig trøst i at sætte musik til disse tidløse og forunderlige ord om lys. Et universelt udtryk på alle niveauer – åndeligt, kunstnerisk og intellektuelt.

Til Lux Aeterna tor jeg musikalsk afsæt i senrenæssancens kirkemusik, især Josquin des Prez, for at skabe en rolig, direkte og indadvendt meditation af lys, ved hjælp af primært konsonante harmonier og chantlignende melodilinjer i denne æra.

En lytter skrev, at ”Lux Aeterna var blevet en klippe i mit hav af sorg”, som han dagligt vender sig til efter styrke og trøst. Det er mit håb at denne stille meditation i lys vil berige og oplyse livet for både kunstnere og lyttere på en eller anden måde.

Morten Lauridsen

Waldron Island 2008

Entré 50 kr.