Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 
torsdag22okt2020

Formiddagshøjskole

torsdag22okt2020 kl. 10:30 - 13:30

”Et levet liv set i bakspejlet” ved Ivar Brændgaard

Fra roehakker over sprogofficer til højskoleforstander og senere TV-direktør, pensionist og endelig sogne-ræst.Jo ældre man bliver, desto mere klart kan man se sit liv i bakspejlet. Jeg finder ud af, at jeg ikke har nået meget i kraft af mig selv. Er livsplanlægning i virkeligheden et rent lotterispil? Under alle forhold er det påvirket af mange andre menneskers beslutninger.

Men det gælder om at være klar og at turde.Mit liv blev måske påvirket allermest i juni 1864, allerede små 100 år, før jeg blev født. En af mine oldeforældre overlevede mirakuløst krigen i 1864, men blev en anden person. En lærer i Hurup blev som KFUM-leder en rollemodel for mig og mange andre unge, som gav vor liv retning. Han fostrede en drengedrøm i mig, som gik i opfyldelse.

En sidste øjebliksindsigt fik mig igennem nåleøjet til forsvarets sproguddan-nelse. Det gav mig den selvtillid, som jeg bestem ikke havde med fra Thy.

Jeg var fast besluttet på at blive præst, men en anden bestyrelse kom først, og jeg gik lige fra eksamensbordet til en højskoleforstanderstilling, selvom jeg aldrig tidligere havde sat mine ben på en højskole.

Uendeligt mange tilfældigheder gjorde, at jeg derefter mod alle odds og til medieverdenens store forbløffelse og vantro blev sat i spidsen for en regional TV-station. Satsningen lykkedes, og TV MIDTVEST blev den mest sete regionale station. Hør hvorfor.

Et med vanskeligheder påbegyndt otium ender med et sognepræsteembede, så jeg endelig kan bruge den uddannelse, som jeg brugte 9 år til at erhverve mig.

Dette foredrag vil blive krydret med oplevelser og pudsigheder.