Oddesundlejren

Oddesundlejren ved Limfjorden - en oase med traditioner

I første uge af skolernes sommerferie drager hvert år omkring 50 børn i alderen 6-13 år og en masse ledere af sted på sommerlejr i Oddesund ved Limfjorden. Nogle er med for første gang, andre for 2-3-4. gang og nogle af lederne for 39.gang i træk! Oddesundlejren bliver man nemlig bidt af. Det er otte dage med store oplevelser ved skov og strand, med kammeratskab, med sjove og spændende aktiviteter som Ringenes Herre-løb, natløb, hike, udflugter, lejrbål og masser af herlige stjernestunder at tænke tilbage på. Sommerlejren på Oddesund er kulminationen af sæsonens klubliv. Og vi tager selvfølgelig af sted hvert år!

Et glimt af hovedbygningen på Oddesund. En lejr som kirkefolk i Århus samlede penge ind til at købe i midten af 50'erne. Siden har i tusindvis af århusianske børn været på sommerlejr her.

Oddesund-lejrens egen hjemmeside: www.oddesundlejren.dk.

Helligåndskirken - er også sommerlejr for børn på Oddesund!
Nogle var med for første gang, -andre for 2-3-4. gang, - en af lederne for 39. gang i træk Oddesundlejr bliver man nemlig bidt af. 8 dage med store oplevelser ved skov og strand, med kammeratskab, med sjov og spænding, -med masser af herlige stjernestunder at tænke tilbage på og snakke med forældre om.I Helligåndskirkens kælder samles ugen igennem en stor flok af børn i alle aldre til godt samvær, sjove oplevelser og til minder for livet.

Sommerlejren på Oddesund er kulminationen af klublivet sæsonen igennem. I kirkens kælder er der klubber for alle børn i alderen fra 0 til 14 år, og her kan man samles på tværs af skoleklasser, på tværs af bopælssted, og mødes med andre børn på samme alder og få kammerater i sit nærmiljø. I Helligåndskirkens klubber skal man ikke nødvendigvis være god til et eller andet, -man kan ikke sættes af holdet. Man kommer, som man er og hygger sig.

En børneklub i en kirke!

Så er det vel noget med at sidde stille og høre om Gud hele tiden, er der måske nogle, der tænker. Sådan er Helligåndskirkens klubber ikke. Her er der liv og foretagsomhed, store oplevelser tilrettelagt af en stor flok af højt engagerede, men ganske frivillige ledere, hvoraf mange selv har været børn i klubberne og nu er „blevet hængende“ og hjælper til.  Og det med Gud, ja det hører også med, men på en måde så børnene synes, det er spændende og føler, det er vigtigt at høre om i en tid, hvor alle børn stifter bekendtskab med andre trosretninger og derfor spørger sig selv: Hvad tror jeg på?

Men allermest fortæller vi i klubberne om Gud gennem den måde, vi er på overfor børnene, gennem leg og aktiviteter.

Kom og lad dine børn få store oplevelser og kammerater i nærmiljøet gennem deltagelse i kirkens klubber. Det bliver børn bidt af, og som forældre kan man glædes over, at ens børn får positive oplevelser og samvær bygget på den grundholdning, at der skal være plads til alle med respekt for den enkelte.

Hjertelig velkommen - på de mange lederes vegne

Torben Tramm