Død

Begravelse/bisættelse

I en salme synger vi: "Dåbens lys er tændt, når livet slukkes".

Det understreger, at Gud også vil være til stede for de efterladte og være trøst og styrke for dem, når de står i de svære dage.

Først vil vi gerne understrege, at man altid må kontakte en af præsterne, hvis man ønsker besøg, når en syg nærmer sig livets afslutning, ja, også langt tidligere. Vores præster kommer gerne ud privat eller på hospitalet for at aflægge et visit og vise kirkens nærvær også i svære dage.

Dernæst når så man har måttet sige farvel til sin kære, så er kirken der fortsat og vil gerne tilbyde en rigtig god og værdig ramme om jeres sidste farvel. Det bliver ikke bedre end i en kirkelig ramme - enten på kapellet eller i kirken. Og det medvirker vi meget gerne til!

Som regel henvender man sig ved et dødsfald til en bedemand, der ordner de praktiske spørgsmål, men det er præsten, der er begravelsesmyndighed. Såvel bisættelser og begravelser kan foregå fra kirken og koster på ingen måde ekstra.

Vær opmærksom på, at mandag er normal lukkedag for kirkelige handlinger i Helligåndskirken. Se nærmere her.

God tradition i Helligåndskirken:

Hvert år ved gudstjenesten på Allehelgens søndag (første søndag i november) markeres det på en særlig måde, hvem fra sognet, vi har taget afsked med gennem året. Familie og venner er derfor særlig velkomne til at møde frem.