Bryllup i Helligåndskirken

Bryllup, vielse, er en helt særlig situation for et par. To mennesker har lært hinanden at kende gennem en periode og har nu besluttet, at de er parat til at gøre alvor af deres kærlighed, så den lige rykker op i en højere grad af forpligtelse, man får "papir på hinanden". Om det er et helt ungt par, et mere modent par eller måske et par i den ældre del af skalaen, så er kærligheden ens, og forpligtelsen, længslen og den gensidige omsorg sammenlignelig. Om man har prøvet det før og har mistet eller der skete et brud, så er man lige velkommen i Helligåndskirken. Vi møder alle par med samme åbenhed, respekt og iver efter at give netop deres store dag den aller bedste ramme.

Og den aller bedste ramme for at fejre vielsen, kærlighedens forpligtende fest, det er da netop i kirken. Tænk ikke nødvendigvis på den store og dyre fest - men tænk på den fantastiske ramme, som kirken sætter for netop jeres JA til hinanden som modsvares af Guds velsignelse over jeres ægteskab.

Det bliver ikke større.

Ring straks og reserver kirken til jeres store dag!

Man henvender sig først på Vielseskontoret på Aarhus Rådhus, hvor man medbringer dåbsattest og evt. andre personlige attester. Man får da udstedt en såkaldt prøvelsesattest, som man efterfølgende medbringer på kirkekontoret tillige med de samme attester som på Rådhuset. På kirkekontoret aftales tidspunkt for vielsen, og der kan drøftes pyntning af kirkerummet. Nogle dage før vielsen mødes man med præsten, aftaler salmer m.m. og holder "generalprøve" i kirken

Husk: det er gratis af blive gift i kirken.
Er mindst den ene part af brudeparret medlem af Folkekirken, har man ret til at få stillet sin sognekirke til rådighed til bryllup.