Helligåndskirkens Missionsprojekt

Pipal Chhaya, Helligåndskirkens Missionsprojekt

Projektet er sat i gang af det indiske KFUM og er et projekt, der skal hjælpe udsatte piger i et voldsomt belastet boligområde i New Delhi. Navnet betyder ”I ly af Pipal-træet” og hentyder til, at pigerne her kan finde ro og beskyttelse til at lave lektier og få styrket det selvværd, der er under pres i en hverdag præget af forældrenes misbrug og manglende opbakning til skolearbejdet.

Man forsøger samtidig også at nå forældrene og lære dem vigtigheden af at få en uddannelse, personlig hygiejne i forhold til sygdomme og at bakke dem op i vejen ud af misbrug.

Forældrene nås via et program for 2-4-årige, et dagplejeprogram, der havde planlagt at nå 20 børn, men har fat i 28, og for de større piger er der lektiehjælp og aktivitetscenter, der ligeledes skulle have fat i 20, men bruges af 58!

Her lærer pigerne, at det betyder noget at få en uddannelse og at turde stole på, at de både kan og fortjener at få et arbejde, i fremtiden at stå på egne ben og også på den måde hjælpe deres familier.

Det hele hviler på et kristent grundlag, og det er godt at se, at selv øjne, der har set meget mørke og mange grimme ting, kan smile, når de lærer, at de er noget værd både i Guds og medmenneskers øjne!

Læs hele artiklen med alle fotos - som PDF