Helligåndskirkens Missionsprojekt

Menighedsrådet har besluttet, at de kommende år er Helligåndskirkens missionsprojekt, MUSALAHA, et forsoningsprojekt mellem palæstinensere og jøder i Israel - særligt et projekt, hvor vi støtter fælles børnelejre. Se her.

Musalaha er en organisation, der arbejder med at bygge bro over den dybe og smertefulde kløft, som skiller palæstinensere og israelere i en af verdens mest komplicerede konflikter.

Organisationen arbejder primært blandt kristne palæstinensere og Jesus-troende jøder i Israel og bruger det fælles trosgrundlag som udgangspunkt for at mødes. Musalaha ønsker gennem sit arbejde at efterleve Jesu lære og eksempel om at elske sin næste som sig selv.

På trods af det fælles trosgrundlag er de to parter kendetegnet ved enorme kulturelle, sociale, sproglige, teologiske og politiske forskelle, der gang på gang skaber store udfordringer. Mange der er involveret i arbejdet kommer ofte til at opleve, at de står med en fod på begge sider af konflikten.

Musalaha er med til at udruste og skabe et rum, hvor disse mennesker kan mødes og sammen arbejde med de udfordringer, som konflikten giver. Det er også med til at fastholde disse mennesker i at konflikter aldrig er endimensional.