Hvad laver en kirketjener i disse coronatider: Hjemmebagte toiletruller, påskeperler og masser af lektier

Da statsministeren onsdag 11. marts indledte sit første pressemøde om Corona-virus, blev vi danskere – store som små – med ét revet ud af vores vante hverdag. Som kirketjener og mor til to børn på 8 og 11 år havde jeg ikke lige forudset, at det var lig med hjemmebag, påskeperler og masser af lektier, men sådan blev det.

Isolation med motion
Her i hjemmeisolationen har vi passet godt på med at holde afstand til andre. Vi ser kun en anden familie med et barn, som vi hele tiden har været tæt på. Så da vores nabo i opgangen fik hjemmekarantæne uden selv at være smittet, fik vi alle travlt med at spritte gelænder, håndtag og nærmest hinanden af. En sådan rengøringsflid er sjældent blevet set i andelsforeningen. Indtil videre er alle gået fri af Corona-virus – også vores rare nabo. Vi sørger til gengæld for at komme ud på løbehjul og cykelture for at få noget af den usædvanligt friske luft i lungerne og en gang imellem få set noget nyt. Forleden aften gik turen til Ole Rømer Observatoriet tæt ved Jydsk Væddeløbsbane. Kun fantasien sætter grænser for nye små ture ad ukendte veje og stier.

Sådan laver du en toiletrullekage
Børn er herligt nysgerrige, og når de ser nyheder i DR’s TV-avis for børn, Ultra Nyt, så sker der af og til sjove ting. En morgen spurgte min yngste ude på toilettet, om vi ikke skulle bage en toiletrulle. Aaaah hva’? Så fulgte en længere forklaring om et indslag fra Ultra Nyt om en tysk bager, der bagte kager, der forestillede toiletruller på grund af Corona-hamstring af toiletruller. Senere samme formiddag stod to drenge på otte år i vores køkken og bagte chokoladekage i en franskbrødsform. Kagens højde svarede til en toiletrulles. De skar to cirkelrunde stykker kager ud efter låget på en kaffedåse. Eller altså, lidt kantede blev kagestykkerne da. Så æltede de 400 g marcipan med 1 spsk acaciehonning og lidt flormelis. Jeg rullede marcipan ud, som de viklede om kagerne. Til slut lignede det et par toiletruller, der var blevet lidt mast på en campingtur. Hvor var vi alle tre stolte over dagens mesterværk. Børn elsker at bage. Hvis de gerne vil bage noget, der ligner noget bestemt, så husk, at det tit er os voksne, der gerne vil have tingene til at se perfekte ud. Drop det – og kast jer ud i en bradepandekage, pølsehorn eller måske en hjemmebagt toiletrulle. De afskårne kagestykker kan trylles om til et nyt kageeventyr, nemlig trøfler.

Påskeperler og genbrug
Hvert år til påske sætter vi et grantræ ud på fortovet ud for opgangen pynter det med hjemmelavede perlepåskeæg og -kyllinger. I de sidste par uger har vi efter dagens mange gode hjemmelektier lavet perlepåskepynt. Påsketræet glæder de forbipasserende, og i disse Coronatider er det vigtigt, at folk har noget rart og hyggeligt at kigge på. Påskeperlerne kan også hænges op på et træ i haven, eller de kan pynte på friske grene indenfor.

Hvis man er til karse og genbrug, er det sjovt at lave tomme mælkekartoner om til små pyntede indehaver med karsefrø. Kartonens vandtætte bund kan males udvendigt og pyntes med perleplader eller pailetter. Læg vat og karsefrø i og vand godt. Hold frøene fugtige. Så har du 4-5 dage senere lækker krydderurtegrønt til æggemaden.

Påsketid med Andreas og Snapper

Palmesøndag har vi med stor succes streamet præsten Andreas Christensen og tøjdyret Snapper. Snapper er bl.a. kendt fra Sigurd fortæller Bibelhistorier, og de to forklarer på en sjov måde påsken for børn. Her kan du se de fire påskeafsnit: Palmesøndag, Skærtorsdag, Langfredag og Påskedag (link: https://www.dkm.dk/boern-familier-og-skoler/snappers-paaskefilm/)
Jeg glæder mig til vi alle ses i kirken igen. Rigtig glædelig påske.