Du er her:

Kære tilflytter!

Af: Henrik Oest
Helligåndskirken er Herredsvangs aktive forsamlingshus. En kirke med vedkommende tilbud til alle aldre. Åbent for alle. Prøv det!

Sognepræst Henrik Oest skriver åbent brev til alle sognets tilflyttere (- og alle andre må gerne læse med):

Kære tilflytter

Hvert år kommer der nye til Helligånds sogn. Den seneste tid er der blevet solgt rigtig mange villaer i området. Meget ofte til unge familier med børn. Der kommer flere og flere elever i Hasle skole, så mange års nedgang er vendt til fremgang i en grad, at skolen er ved at sprænge rammerne. Det glæder os meget, også som kirke.

Det er ikke sikkert, at man som nytilflytter til sognet tænker så meget over, hvilken kirke man hører til. Sognegrænserne inde i byerne er ikke ligetil. Det er ikke let at vide, at bor man på Fuglesangs Allé, så hører man til Helligåndskirken og ikke til den kirke, der ligger tættere ved, nemlig Møllevangskirken.

Kirkebladet er en hilsen fra din sognekirke. Frivillige har delt det ud til dig, og vi håber, du vil kikke i det og få et indblik i, hvad din kirke står for. Måske ved du ikke, hvor kirken ligger. Du har måske kørt mange gange på Herredsvej uden at tænke på, at den store firkantede røde bygning er Helligåndskirken, din kirke.  En dag skulle du lige køre ned på torvet og se indenfor. Du skal være så hjertelig velkommen. Vi er sikre på, at du vil blive overrasket.

Helligåndskirken er en flot kirke og bestemt et besøg værd. Én ting er kirkens udseende, noget andet er, hvad den står for. Nærlæser man kirkebladet (eller hjemmesiden på www.helligandskirken.dk), får man klart et billede af Helligåndskirken som en meget aktiv kirke med mange aktiviteter for alle aldre. Det er kirken kendt for, men noget man selvsagt ikke kan vide som nytilflytter.

Det er kirkens vision at være et kristent fællesskab, som er aktivt, synligt, opsøgende og åbent for alle. Derfor er der noget for alle i Helligåndskirken, fra babysalmesang til torsdagstræf for ældre. SU-Middag, som er Mormor-mad for studerende for en meget beskeden betaling. Børnegudstjeneste med efterfølgende gratis mad til hele familien. Der er foredrag med kendte og knap så kendte foredragsholdere med emner om alt mellem himmel og jord. Der er koncerter og i det hele taget et musikalsk overflødighedshorn. Der er klubber med spændende aktiviteter for børn, og klubber for dem, der ikke er børn længere. Der er 8 dages sommerlejrophold ved Limfjorden. Ja, der er mere, alt sammen båret af en begejstret flok af frivillige, der synes, at livet i kirken er værd at brede ud også til nytilflyttere, ja til alle.

Helligåndskirken er Herredsvangs aktive forsamlingshus.

Det er kirkens dna, at der er liv hele ugen igennem, og at der er tilbud til alle aldersgrupper og til enhver smag og ethvert behov.

Er det så noget for mig? kan man spørge. Det kan kun den enkelte svare på. Vi vil dog gerne byde indenfor, så man bedre selv kan vurdere.

Kik indenfor og efterprøv vores påstand, at her kommer rigtig mange. Din sognekirke er ikke en tom kirke. Ikke ugen igennem og heller ikke som søndagen, hvor der kommer mere end 100 til gudstjeneste i snit hver eneste søn- og helligdag.  Oplev en vedkommende gudstjeneste i et smukt kirkerum, -vær med i fuldtonet salmesang under ledelse af en meget dygtig organist og et fantastisk kor, -måske møder du nogle fra vejen, du bor på.

Helligåndskirken byder på en stor risiko for venskab og afhængighed. Prøv selv.

Del dette: