Du er her:

NY SOGNEPRÆST I HELLIGÅNDSKIRKEN?

Er du vores nye sognepræst? Sæt dig grundigt ind i dette opslag...

Helligåndskirken søger en ny aktiv,

kirkebogsførende fuldtids-sognepræst

Menighedsråd og medarbejderne har fastsat Helligåndskirkens vision således:

Et kristent fællesskab, som er

·       aktivt

·       synligt

·       opsøgende

·       åbent for alle

Menighedsråd og medarbejdere har i vores årligt opdaterede Virksomhedsplan (Plan for vores virke i Helligåndskirken, som Menighedsrådet årligt har opdateret siden 2010) evalueret og fastlagt de konkrete konsekvenser og indsatser på baggrund af disse visioner.  En virksomhedsplan, som alle ansøgere bør sætte sig godt ind i, idet det vil være et vigtigt tema i evt. samtaler (Læs den på hjemmesiden, her).

Vil du som vores nye sognepræst gå ind i et samarbejde om at udvikle vores menighed og sogn ud fra disse grundlæggende visioner, så søg endelig stillingen.

Helligåndskirken søger en aktiv præst, uden retningspræg, men præget af solid, bibelsk og nutidsrelevant forkyndelse, og som på den baggrund vil bidrage til at samle om kirkens mange gudstjenester og aktiviteter – og selv indgå i dem. Vi beder dig være en præst, som ikke er bange for at bestille noget og få sved på panden.

Til gengæld kan vi love, at du som vores præst dagligt vil opmuntres ved

·       en stor og meget aktiv og levende menighed søndag efter søndag – og gennem ugen

·       en række værdifulde kompetencer fra masser af frivillige, som sættes i spil sammen med dig og kirkens øvrige medarbejdere for at løfte opgaverne

·       et smukt kirkerum og meget velkomponerede menighedslokaler til brug for at virkeliggøre alle vores gode drømme og ideer

·       et musikteam af organist og kirkekor, som i den grad rager op i landskabet.

Og du skal vide, at du aldrig går alene – men kolleger og 160 registrerede frivillige vil hjælpe med at bære dig gennem ild og vand, når du vinder deres tillid og møder dem med respekt.

Du skal gerne søge stillingen, hvis du ser dig som en præst, der kan/vil stå inde for bl.a.

Faglige kompetencer

• Livserfaring med solid teologisk ballast
  • Veltalende og faglig dygtig
  • Har forståelse og respekt for sognets sammensætning, at være kirke på vort sted
  • Gode ledelseskompetencer, god til at håndtere konflikter – fejer ikke noget under gulvtæppet
  • Kan samskabe og idéudvikle med kolleger og frivillige, god til at inddrage andre – bl.a. kolleger
  • Liturgisk flair og forståelse.

Personlige kompetencer

• God formidler på alle niveauer og for alle målgrupper, lydhør
  • Udadvendt og vellidt blandt kolleger og folk i sognet
  • Struktureret, administrativ stærk, organiseret
  • Beslutsom, klar kommunikation, diplomatisk
  • Vægter aktivt frivillige i kirken højt – og er klar til at gå i spidsen
  • Engageret, empatisk, omgængelig og favnende
  • Kreativ og initiativrig
  • Forståelse for vores målgrupper: børn, unge, voksne, ældre.

Du behøver ikke at bruge tid på at søge stillingen,

• hvis du vil bidrage til at fremme fraktioner eller klassiske kirkelige retninger i sognet, for vi er en kirke og en menighed befriet fra de klassiske kirkepolitiske retningspræg, og vi ønsker ikke disse skel i vores menighed
  • hvis du ikke vil være en medspiller på at samle hele den folkekirkelige bredde, som præger vores sogn og menighed
  • hvis du ikke vil være en holdspiller – også sammen med masser af frivillige
  • hvis du ikke vil arbejde sammen om de hovedlinjer, som vi har lagt ret klart frem i Virksomhedsplanen!

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte Menighedsrådets formand, Erik Berre Eriksen (2160 4340; erik@berre.com) – eller kontaktperson Poul Langagergaard (6166 1242; poul@langagergaard.dk) – eller sognepræst Torben Tramm (4076 6180; torben@helligandskirken.dk), som er den præst, som bliver.

Et par ord om Helligåndskirken

De strikte præstelige ”skal-opgaver” i sognet er bestemt til at overse. Men vores succes og menighedens daglige og praktiske størrelse skyldes andre elementer, som er vitale for os:

Helligåndskirken er en kirke med rigtig mange aktiviteter hver uge. Og alle aktiviteter, gudstjenester og kirkelige handlinger har i alt ca. 1.000 deltagere pr. uge. Og et stort antal frivillige, ca. 160 registrerede frivillige, som løfter med.

Vi gør en dyd ud af at binde alle typer aktiviteter sammen med den gennemgående røde tråd, som har forbindelse til og peger hen på gudstjeneste og nadverbord: Fx Højskoler, torsdagstræf, sogneaftener, sognerejser o.l. har en gennemgående kirkelig signatur, fx ved indledning/afslutning fra en præst, som har båret konstruktive frugter. Det ønsker vi fortsat.

Og det er sådanne vigtige opgaver, vi i Virksomhedsplanen har skitseret som en række vitale præstefunktioner, som udføres sammen med en række frivillige personer, og som binder arbejdet sammen og er forklaringen på vores store og levende menighed.

Vi prioriterer medarbejdere i kirken, som kender folkekirken og dens arbejde inde fra, er top-engagerede i kirkens liv og vækst, og som vil medvirke til at udbygge og befæste vores kirkes indsats i lokalområdet.

Og vi søger en præst, som vil se de muligheder i sognet – og gå ind gennem alle åbne døre og selv bidrage til at åbne flere nye.

Boligen

Præsteboligens adresse
Septembervej 3,
8210 Aarhus V

Boligen er nyrenoveret med et boligareal på 180m2 hvoraf ca. 20m2 er udlagt som præstekontor.
Derudover 125m2 god kælder med 1 værelse, wc, værksted og gildesal.

Hasle skole er den nærmeste folkeskole i forhold til boligens placering.

Ansøgninger stiles til Kirkeministeriet og sendes til Biskoppen over Aarhus Stift, Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C, e-post: kmaar@km.dk, og skal være biskoppen i hænde senest opslagets udløbsdato kl. 15.00.

Udløber d. 28. oktober 2019.

Del dette: