Officielle åbningstider - Kirkekontoret

Kirkekontorets ekspeditionstid, officielle åbningstider:

• Onsdag kl. 9-13

• Torsdag kl. 9-13 + kl. 15-17

• Fredag kl. 10-12.

• Tirsdag kl. 11-13

• Mandag kl. 9-13

Velkommen!.

Helligåndskirken - lukket for kirkelige handlinger hver mandag!

Efter d. 1. januar 2010 trådte der nye overenskomster i kraft for de kirkelige medarbejdere, som menighedsrådene er arbejdsgivere for, bl.a. kirketjenere, kordegne og organister.

Ved overenskomsterne, der er indgået mellem kirkeministeriet og de personalefaglige organisationer, ændres det ugentlige antal arbejdstimer ikke; men den nuværende 6-dages arbejdsuge ændres til fremtidig 5-dagesarbejdsuge.

Af hensyn både til en rimelig arbejdstilrettelæggelse for personalet og en bæredygtig økonomi er menighedsrådene nødt til at indføre en fast, ugentlig lukkedag, hvor der ikke kan foretages kirkelige handlinger.

I Helligånds Sogn har menighedsrådet besluttet at mandag bliver fast lukkedag.

Vi har i forvejen næsten ingen kirkelige handlinger placeret på mandage, så det var medvirkende til valget af netop denne dag.

De fleste af sognene i Aarhus Vestre Provsti forventes også at vælge mandag som lukkedag – men enkelte sogne vælger f.eks. fredag som lukkedag. Dermed bliver der mulighed for, at kirkelige handlinger kan gennemføres alle hverdage; men på et sogns lukkedag i en anden kirke i provstiet end sognets egen.

Kirkekontoret har åbent - også om mandagen.

Ordningen med fast lukkedag træder i kraft samtidig med de nye overenskomster. Eventuelle spørgsmål herom kan rettes til kirkekontoret eller en af præsterne.