Kristendomskursus

Kristendomskursus 2018

Bibelhistorien – hvordan forstå den i dag?

I mere end 10 år har vi haft tradition for gennem efteråret at have 4 aftener med Kristendomskurser om centrale temaer om vores tro og liv - med et oplæg og så nogle dejlige åbne samtaler rundt ved bordene og til sidst lidt opsamling.

De aftener har været en stor berigelse for Helligåndskirken.

Og vi fortsætter naturligvis i 2018. Et hovedtema for Martin Luther var netop, at alle medlemmer af menigheden selv skulle kunne læse og forstå Bibelen og tage del i samtalen om tros-emnerne. Det vil vi hermed gerne virkeliggøre som lutherske her!

I år tager vi fat på nogle spændende temaer fra Bibelens første tid, urhistorien – og søger at sætte disse temaer i relation til vores tid og vores forståelsesramme.

Hvordan skal vi forstå disse temaer, og hvad kan vi lære af dem?

Billedresultat for den hellige skriftDet er temaer som tro og tvivl, lydighed og ulydighed, håbløshed og håb, Guds kald og menneskets tvivl, Guds blivende kærlighed til os mennesker – og alt sammen vel begrundet i de bibelske tekster.

Det kan da kun blive godt!

Det er Moses, profet og dommer Samuel og Esajas vi sætter fokus på.

Vi vil opleve, at alle sådanne temaer – er super aktuelle i dag.

Billedresultat for gamle testamente4 aftener – med hver sit tema

Vi skal forsøge at folde Bibelhistorien ud med 4 forskellige synsvinkler

– til åben drøftelse:

Tirsdag d. 25. september 2018 kl. 18.00:

Moses I: Fra prins af Ægypten – til folkets leder ud i frihedens uvished… v/Henrik Oest

Der var sket et værdiskred i Ægypten. Fra taknemmeligheden over Israels folk ved Ægyptens redningsmand, Josef, til irritation over de mange jøder, som jo også skulle brødfødes fra Ægyptens marker. Israels folk var blevet slaver, bosat i en ghetto. Men Gud ville noget andet: Han ville have Israels folk tilbage til det forjættede land, og Moses skulle være hans tjener til den mission… Go down, Moses. Tell old Farao: Let my People go!
Til evt. forberedelse af aftenens tema: 1. Mosebog kap 3

Tirsdag d. 9. oktober 2018 kl. 18.00:

Moses II: Moses som folkeleder for et genstridigt folk i spændingen mellem Gud og folket… v/Poul Langagergaard

Gud viste Israels folk, hvordan han holdt hånden over dem og om dem, hjalp dem i modgang, sygdom og sult – men i stedet for selvfølgelig tak, gav folket kun Gud knurrende bebrejdelser. Moses var sat i en spænding mellem Gud og folket, og i denne spænding blandedes også hans eget temperament gennem de 40 år i ørkenen. Moses levede i balancen mellem tro – og tvivl.
Til evt. forberedelse af aftenens tema: 4. Mosebog kap 21

Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 18.00:

Samuel blev født som bønnesvar, levede hos Eli, Guds mand i templet. Samuel blev kaldet af Gud til dommer og profet for Guds folk. Og Samuel blev en af de mest markante skikkelser i Israels historie. I en periode, hvor Israel var præget af forfald, blev Samuel Guds redskab til fornyelse i Israel, både politisk og åndeligt. Men folket ville have en konge, som de hedenske nabolande. Samuel følte, at de forkastede ham, men Gud sagde til ham: Nej, det er mig, de forkaster, men jeg vil give dem en konge, så må de føle. Og så skulle Samuel salve Saul til konge.
Til evt. forberedelse af aftenens tema: 1. Samuels Bog kap 8

Tirsdag d. 6. november 2018 kl. 18.00:

Esajas, Guds profet, som varsler en ny tid – gennem Messias’ lidelse og død, skal der skabes liv og håb for folket… v/Henrik Oest
Israels historie er historien om tro og vantro, håb og håbløshed, lydighed og ulydighed. Kort sagt: et godt billede på ethvert menneskes liv. Midt i det hele svigter Gud aldrig. Han oprejser en profet, Esajas, som mere end 700 år før Kristus fortæller forbavsende præcist om, hvad Gud har i posen til os mennesker, fordi han vil os det bedste. Messias skal lide og dø på den værst tænkelige måde – for at vi skal slippe fri – men han skal også opstå og give håb. Alt det lover Gud os, og han har for vane at holde, hvad han lover…
Til evt. forberedelse af aftenens tema: Esajas kap 53

Prisen

Prisen for alle 4 aftener som en pakke:

Varmt måltid mad

Oplæg, materialer og godt fællesskab

Kaffe

I alt: 250 kr. Betales ved tilmelding eller senest første aften.

Tilmelding

Billedresultat for tilmeldingTil kirkens kontor snarest og senest 11. september 2018

Tlf. 8615 1888 - mail: kontor@helligandskirken.dk

(Enkeltaftener - koster 75 kr. pr. person - tilmelding nødvendigt mindst 5 dage før!)

Kristendomskursus

23okt kl. 18:00

Kristendomskursus. Samuel – Guds redskab som dommer og profet, men han følte at folket forkastede ham… v/Torben Tramm

Samuel – Guds redskab som dommer og profet, men han følte at folket >